Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πάμε όλοι μαζί σε μια... παραλία - Οι 5 αλλαγές στον αιγιαλό σ' ένα βίντεο στο Tik Tok

Με ένα έξυπνο βίντεο στο Tik Tok, με δόσεις χιούμορ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται στις πέντε μεταβολές στη χρήση αιγιαλού, που θα αλλάξουν φέτος την εικόνα στις παραλίες. 

Ο υπουργός αναφέρεται στο κίνημα της πετσέτας που κυριάρχησε το προηγούμενο καλοκαίρι, δικαιώνοντας τα μέλη του. «Το θυμάστε το «κίνημα της πετσέτας» πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα.  Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!»

Και εν συνεχεία απαρριθμεί τις πέντε μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές

Τέλος, προτρέπει τους πολίτες: «πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία, με τη θεία τη Λία, με μαγιό και ησυχία!», παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές;

  1. Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα. 
  2. Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια. 
  3. Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες. Πχ τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.
  4. Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες. 
  5. Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ