Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί - Αποφάσεις στα μπλόκα για τις κινητοποιήσεις

αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Πηγή eurokinissi

Δεν ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, είναι να πάνε στα μπλόκα όπου και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα όσα συζητήθηκαν. «Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματά μας» είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, έκανε λόγο για μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση.

Υπογράμμισε πως «σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε» σημειώνοντας ότι «υπήρξαν δεσμεύσεις, αλλά τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι αγρότες».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς, δήλωσε:

«Εμείς σταθήκαμε και κουβεντιάσαμε πολλή ώρα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο πώς από δω και πέρα θα μπορέσουμε να δούμε και το αύριο της ελληνικής γεωργίας, τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα χρειαστούν.

Οι συνεταιρισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Τότε μόνο θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό, προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε

Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για τα θεσμικά και όχι για τα οικονομικά. Να συζητάμε θεσμικές αλλαγές και θεσμικά μέτρα.

Εκτιμώ ότι θα υπάρξει εκτόνωση απ' ότ,ι φαίνεται».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ