Νέα
  • ΓΔ: 1435.72 +1.07%
  • Τζίρος: 55,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Πετραλιάς: Δική μας επιλογή η διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

Θάνος Πετραλιάς

Στην παράταση έως τις 31 Μαρτίου για την ολοκλήρωση διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, μιλώντας στη Βουλή/

Επιπλέον παράταση ενός μηνός, δηλαδή μέχρι 30 Απριλίου, δίδεται για όσους επαγγελματίες δεν βρουν ραντεβού εντός του Μαρτίου και για όσους πρέπει να αλλάξουν και ταμειακή μηχανή, σημείωσε.

Ο κ. Πετραλιάς είπε επίσης ότι ανοίγει και ο τέταρτος κύκλος voucher για χρηματοδότηση της αντικατάστασης ταμειακών μηχανών.

Εχει ήδη γίνει, πρόσθεσε, η αναβάθμιση έως του 85% των POS και έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση σε 60.000 ταμειακές μηχανές.

Επιλογή της κυβέρνησης η διασύνδεση

«Για μας η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το POS είναι ύψιστης σημασίας για τα δημοσιονομικά της χώρας. Είναι δική μας επιλογή κι όχι των Θεσμών κι είναι δική μας επιλογή για να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός για να σταματήσει η φοροδιαφυγή, διότι υπάρχουν καταστηματάρχες που δεν κόβουν αποδείξεις - ακόμη και επί POS - κι άλλοι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις.

Αυτό δεν είναι δίκαιος ανταγωνισμός, ενώ χάνει το κράτος έσοδα τα οποία λείπουν από την Υγεία, από την Παιδεία, από την 'Αμυνα. Δεν έχουμε περιθώρια να χαρίζουμε τα χρήματα αυτά σε κάποιους που επιθυμούν να κλέβουν ουσιαστικά το κράτος.

Γι αυτό είναι σημαντική αυτή η μεταρρύθμιση», δήλωσε  υφυπουργός, απαντώντας και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, που είχε πάρει νωρίτερα τον λόγο.

Απαντώντας εξάλλου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που είπε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που πρέπει να αλλάξουν και ταμειακή μηχανή - αφού άλλες είναι για απόσυρση και άλλες δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο - ο αρμόδιος υφυπουργός είπε ότι η παράταση μέχρι τον Απρίλιο αφορά και σε όσους πρέπει να αλλάξουν ταμειακή μηχανή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ