Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ενοικίου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου: Ποιοι ιδιοκτήτες έχουν δεύτερη ευκαιρία

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν αποζημιώθηκαν για τα κουρεμένα κατά 40% ενοίκια τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020, είτε λόγω λαθών που διέπραξαν οι ίδιοι στη συμπλήρωση των αρχικών δηλώσεων είτε λόγω ψευδών ισχυρισμών των ενοικιαστών τους, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ΑΑΔΕ έθεσε σε εφαρμογή την πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid προκειμένου να αποζημιωθούν χωρίς επιβαρύνσεις με πρόστιμα.

Ταυτόχρονα, υποβολή δηλώσεων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ιδιοκτήτες και για άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν εκμετάλλευση περιπτέρων ή κυλικείων και ακίνητα σε επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά καταστήματα και εκπτωτικά χωριά.

Ειδικότερα:

  1. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Όσοι υποβάλουν τις δηλώσεις θα αποκτήσουν το δικαίωμα να εισπράξουν από το κράτος αποζημιώσεις ίσες με το 20% των ενοικίων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 12 Απριλίου.
  2. Οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητά τους για περίπτερα και κυλικεία μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν δηλώσεις Covid για τα ποσά ενοικίων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 καθώς και για το ενοίκιο του μηνός Ιανουαρίου 2021. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 12 Απριλίου.
  3. Οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά καταστήματα και εκπτωτικά χωριά μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις Covid για τα απολεσθέντα ενοίκια του μηνός Ιανουαρίου 2021. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 29 Μαρτίου.

Μετά τις 15 Μαρτίου θα πληρωθούν όσες αιτήσεις Covid Ιανουαρίου εκκαθαρίστηκαν χωρίς πρόβλημα, ενώ στη δεύτερη, μετά τις 30 Μαρτίου θα πληρωθούν οι δηλώσεις Covid Ιανουαρίου στις οποίες έχουν εντοπιστεί λάθη. Για πληρωμές που απέτυχαν η ΑΑΔΕ ενημερώνει εκ νέου σχετικά τους δικαιούχους, ώστε να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις κατά την υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» ή να διορθώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στο Taxisnet.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ