Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Η Ελλάδα δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Ελλάδα είχε και τον Απρίλιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν συνολικά με ετήσιο ρυθμό 5,3%, οριακά χαμηλότερο από το 5,4% του Μαρτίου, ενώ στην Ευρωζώνη η αύξηση ήταν 1,9% από 1,8% τον Μάρτιο. 

Υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων είχε μόνο η Μάλτα (5,9%), ενώ τον αμέσως υψηλότερο μετά την Ελλάδα είχε η Ισπανία (4,8%).

Διαβάστε επίσης: Τρόφιμα: Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις των τιμών στο χωράφι - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ

Μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα νωπά

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην ακρίβεια έχουν τα νωπά (μη κατεργασμένα) τρόφιμα, παρά τη μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους στο 6,9% από 7,3% τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι στην Ευρωζώνη, οι τιμές των νωπών τροφίμων ήταν αυξημένες κατά 1,2% μετά τη μείωσή τους κατά 0,5% τον Μάρτιο.

Οι τιμές των επεξεργασμένων τροφίμων επιταχύνθηκαν ελαφρά, με ρυθμό αύξησης 4,6% έναντι 4,5% τον Μάρτιο. Αντίθετα, στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκαν στο 2,5% από 3%.

Η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη εκτίμηση της για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή. Στην Ελλάδα, ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,2% από 3,4% τον Μάρτιο και ήταν ο τέταρτος υψηλότερος στην Ευρωζώνη και ο έβδομος υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4%.

eurostat, τρόφιμα

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: Οριακή μείωση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Απρίλιο - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ