Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίκυ Λοΐζου (ΥΠΑΝ): Επιτάχυνση διαδικασιών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν στις επόμενες προκηρύξεις, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου στην σύσκεψη που είχε, πρόσφατα, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η γενική γραμματέας, αναφέρθηκε, επίσης την προσπάθεια του υπουργείου για θεσμικές αλλαγές σε πολλά επιμέρους ζητήματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, όπως τα κόκκινα δάνεια, την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων μέσω των επιμελητηρίων και την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.

Πλεονεκτήματα και προβλήματα

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής δήλωσε: «Η Αρκαδία αποτελεί μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το δημογραφικό και την ερημοποίηση.

Η παρούσα συγκυρία με την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και την εγκατάσταση των φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δημιουργούν συνθήκες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο μέγιστο.

Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα προς όλους τους αρμόδιους φορείς καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις και έχει υλοποιήσει πληθώρα δράσεων για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων».

Ο κ. Τρουπής έθεσε, για μια φορά ακόμα, το ζήτημα της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, σημειώνοντας ότι αν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες νέες βιομηχανίες, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον. Τόνισε ακόμα την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, τα οφέλη του οποίου θα ήταν πολλαπλά και άμεσα για το σύνολο της Πελοποννήσου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ