Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο 2,5% των τροφίμων

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο, από 3,2% τον Απρίλιο, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat. 

Πρόκειται για μία μικρή προς τα επάνω αναθεώρηση των αρχικών στοιχείων της Eurostat, τα οποία εκτιμούσαν τον πληθωρισμό της Ελλάδας στο 2,3%. Σημειώνεται ότι και με βάση τον εθνικό δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,4% τον Μάιο. 

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,6% από 2,4% τον Απρίλιο, όπως ήταν και η πρώτη εκτίμηση, με την Ελλάδα να έχει πλέον χαμηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο. 

Eurostat, πληθωρισμός Μάιος τελικό

Στο 2,5% ο πληθωρισμός των τροφίμων

Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 2,5%, σημειώνοντας μεγάλη επιβράδυνση από τον Απρίλιο όταν είχαν αυξηθεί κατά 5,3%. Η Ελλάδα είχε τον Απρίλιο τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των τροφίμων μετά τη Μάλτα. 

Στην Ευρωζώνη, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,9% όσο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκλιση της Ελλάδας με τον μέσο όρο. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ