Νέα
  • ΓΔ: 1460.45 +0.56%
  • Τζίρος: 59,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Καμπανάκι στην Ελλάδα για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι λέει για τα κόκκινα δάνεια

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Καμπανάκι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης κτυπά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις συστάσεις που κάνει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το 2024 και το 2025.

«Ενισχύστε την διοικητική ικανότητα διαχείρισης των πόρων της ΕΕ, επιταχύνετε τις επενδύσεις και διατηρήστε τη δυναμική στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας:

«Αντιμετωπίστε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για να επιτρέψετε τη συνεχιζόμενη, γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, περιλαμβανομένου του κεφαλαίου για το REPowerEU, διασφαλίζοντας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων έως τον Αύγουστο του 2026».

Η Κομισιόν αναφέρει ότι πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό – διαρθρωτικό πρόγραμμα, με βάση τις απαιτήσεις του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και με περιορισμό της αύξησης των δημοσίων δαπανών σε ποσοστό που είναι συμβατό με μία εύλογη καθοδική πορεία του δημοσίου χρέους, διατηρώντας το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Στις συστάσεις της αναφέρει και τα εξής:

  • Συνεχίστε τη βελτίωση της φιλικής στάσης του φορολογικού συστήματος έναντι των επενδύσεων, ενισχύοντας τη νομική βεβαιότητά του και συνεχίστε να αυξάνεται τη λειτουργική αυτονομία της Φορολογικής Αρχής ως προς τη διαχείριση και την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων της.
  • Διασφαλίστε την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να προσελκύει τις σωστές δεξιότητες, διατηρώντας τη συνέπεια με το ενιαίο μισθολόγιο και καθιστώντας λειτουργικό το πολυεπίπεδο πλαίσιο διακυβέρνησης.
  • Διασφαλίστε ότι οι εξωτερικές ισορροπίες θα συνεχισθούν σε μία σταθερά βελτιούμενη πορεία, με την προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και στηρίζοντας τις παραγωγικές εγχώριες επενδύσεις.
  • Να επιδιώξετε τη συνέχεια στη μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που κατέχουν οι τράπεζες και οι servicers, μεταξύ άλλων με την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τη μείωση του ποσοστού των ανεπιτυχών πλειστηριασμών.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ