Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κοινωνία της Πληροφορίας: Ξεκινούν τα 6 υποέργα Υποδομών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε κ. Σταύρος Ασθενίδης (δεξιά) με τους αναδόχους των υποέργων / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε κ. Σταύρος
Ασθενίδης (δεξιά) με τους αναδόχους των υποέργων / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην έναρξη της υλοποίησης των έξι (6) υποέργων Υποδομών του "ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ", του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε». Το έργο των υποδομών-ασφάλειας-τηλεφωνίας-τηλεδιάσκεψης-καλωδίωσης  αφορά στην προμήθεια προηγμένου εξοπλισμού στους φορείς του Δημοσίου, με στόχο την αναβάθμιση και ασφάλεια τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και εικόνας που θα συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία, ως έργο σημαντικής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας. Τελικός αποδέκτης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου θα είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, που θα απολαμβάνουν βελτιωμένες και αναβαθμισμένες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου υπεγράφη η εκτελεστική σύμβαση της Νησίδας 6 (τμήμα της Αττικής και όλες οι Κυκλάδες) και την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι υπόλοιπες πέντε εκτελεστικές συμβάσεις των Νησίδων 1-5 (όλη η υπόλοιπη Ελλάδα), από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΠ ΑΕ, Σταύρο Ασθενίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της LOGICOM SOLUTIONS LIMITED, ανάδοχο της Νησίδας 6, Χρυσόστομο Κρητιώτη και τον ICT Solutions Director του ΟΤΕ και αντίκλητο για την ένωση εταιρειών «ΟΤΕ ΑΕ - SPACE HELLAS ΑΕ - UNISYSTEMS ΑΕ», ανάδοχο των Νησίδων 1-5, Λυκούργο Αντωνόπουλο, στο πλαίσιο του έργου των υποδομών ασφάλειας-τηλεφωνίας-τηλεδιάσκεψης-καλωδίωσης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ.

Μετά το πέρας της τελετής υπογραφών των εκτελεστικών συμβάσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Ασθενίδης, τόνισε: «Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. προχωρά δυναμικά και με συνέπεια στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει, ώστε να φτάσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας στα υψηλά επίπεδα που έχουμε θέσει ως στόχο. Συνεχίζουμε με αμείωτη προσήλωση να στεκόμαστε αρωγοί όλων των προσπαθειών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να καταφέρουμε ο πολίτης, να μπορεί να απολαμβάνει ψηφιακή εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και να αισθάνεται το κράτος και το Δημόσιο σύμμαχο του».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ Α.Ε. κ. Δημήτρης Γιάντσης, ανέφερε ότι: «η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί το ευτυχές τέλος μιας μακράς και επίπονης διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και την απαρχή μιας νέας διαδικασίας, απαιτητικής και σύνθετης, αυτή της υλοποίησης των έργων, για την οποία  η ομάδα της ΚτΠ Α.Ε. είναι έτοιμη να ανταποκριθεί εξίσου με επιτυχία, σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους των  έργων και συνεργάτες μας».

Εκ μέρους των αναδόχων του έργου, ο κ. Αντωνόπουλος, δήλωσε ότι «οι τηλεπικοινωνίες και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών συνιστούν σήμερα τον πυρήνα κάθε σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης και θεμέλιο του νέου ψηφιακού κόσμου» και έκανε λόγο για ένα «έργο-σταθμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα». «Είναι ένα έργο σύνθετο και με πολλές προκλήσεις. Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να το φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κρητιώτης ευχαρίστησε την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και τη Διεύθυνσή της «για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς την Logicom Solutions, κατακυρώνοντάς της αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο για το ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης της Χώρας» ενώ υπογράμμισε ότι «η άριστα καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών δικτύων της Logicom Solutions, σε συνεργασία με τη Cisco, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημαντικότητας αυτού του έργου, θα εργαστεί με αφοσίωση για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου».

Σύγχρονο δίκτυο Δημόσιου τομέα 

Να σημειώσουμε πως το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του δικτύου δημόσιου τομέα, με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε περίπου 34.000 κτίρια του Δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων.

Με την ολοκλήρωσή του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», όλοι οι φορείς του Δημοσίου θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με δραστική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο internet, προσφέροντας ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και internet).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ