Νέα
  • ΓΔ: 930.35 +1.83%
  • Τζίρος: 40,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ακυρώνεται το πέναλτι του 22% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Πηγή: Eurokinuissi

Το όριο δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά ειδικά για φέτος εξετάζεται να μην ισχύσει το πέναλτι 22% που επιβάλλεται στη διαφορά ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών και στο ύψος των δαπανών που έγιναν με ηλεκτρονικό χρήμα. 

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζεται είναι το μέτρο να μην έχει οριζόντια εφαρμογή, αλλά να αφορά μόνο τις ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες. Για παράδειγμα, τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Συν-Εργασία  και εκείνους που έχουν αναστείλει την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συγκεντρώσει τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020, προκειμένου να λάβει και τις απαιτούμενες αποφάσεις για το αν θα ισχύσει το μέτρο συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματος από ηλεκτρονικές αποδείξεις ή σε τι αλλαγές θα χρειαστεί να προχωρήσει.

Τον δρόμο για τις παρεμβάσεις άνοιξε με τηλεοπτική του συνέντευξη  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα. Μην έχει κανείς αγωνία, κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Θα μετρήσουμε, θα δούμε ποιοι και γιατί έχουν πρόβλημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί»

Σημειώνεται ότι το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για κάθε φορολογικό έτος ορίζεται σε ποσοστό 30% του πραγματικού εισοδήματος, που προκύπτει στην ημεδαπή ή και στην αλλοδαπή και προέρχεται από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα και από ακίνητη περιουσία και μέχρι 20.000 ευρώ δαπανών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ