Νέα
 • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
 • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διπλή πολιορκία στους οφειλέτες – Επιστρέφουν οι πλειστηριασμοί και τα «μανταλάκια»

Διπλό χτύπημα ετοιμάζει η εφορία στους οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Μετά από μία διακοπή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την ΑΑΔΕ λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών το πρόγραμμα επανεκκινεί με 19 πλειστηριασμούς να έχουν αναρτηθεί ήδη στην σελίδα της φορολογικής διοίκησης. Η αρχή γίνεται την προσεχή  Τετάρτη με τον πλειστηριασμό των 5 αστέρων ξενοδοχείο Lindos Memories στη Ρόδο έκτασης 25.310 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα χιλιάδες οφειλέτες με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ που η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους, κινδυνεύουν να βρεθούν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που θα δημοσιοποιηθεί στις 31 Ιουλίου.

Πριν την οριστική δημοσιοποίηση των οφειλών, θα αποσταλεί στις 9 Ιουλίου 2024 πρόσκληση από τη Φορολογική Διοίκηση προς τους οφειλέτες που πληρούν τα κριτήρια δημοσιοποίησης, ώστε να τακτοποιήσουν τα χρέη τους εντός 15 ημερών, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουλίου 2024.

Με παλιά χρέη

Οι περίφημες "λίστες μεγαλοοφειλετών" στις περισσότερες περιπτώσεις περιλαμβάνουν παλιά χρέη πτωχευμένων εταιριών που είναι ξεγραμμένα από τον ΕΦΚΑ όπως και από την Εφορία. Πρόκειται για χρέη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα αναγκαστικά μέτρα χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Tο συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ξεπερνά τα 107 δισ. ευρώ και προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα 47,8 δισ. ευρώ.

Επιστρεπτέα 6: Παράταση αιτήσεων έως 24 Φεβρουαρίου/ Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

►Διαβάστε επίσης: Servicers: Εως τον Ιούνιο το μεγάλο ξεκαθάρισμα - Ερχονται 40.000 πλειστηριασμοί το 2024

Εξαιρούνται:

 1. Οι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
 2. Οι οφειλές που τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου.
 3. Οι οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
 4. Οι οφειλές που προέρχονται από αποβιώσαντες ή από ανήλικους.
 5. Οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

►Διαβάστε επίσης: Ληξιπρόθεσμα χρέη: Ανατροπή με τους μεγαλοοφειλέτες σε Εφορία και ΕΦΚΑ - Πότε βγαίνουν στα «μανταλάκια»

Νέοι πλειστηριασμοί

Το   πρόγραμμα των πλειστηριασμών των ακινήτων, της προσεχούς περιόδου περιλαμβάνει 19 ακίνητα  από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ. Κύριος στόχος της Εφορίας είναι οι τραπεζικές καταθέσεις, η κατάσχεση των οποίων είναι εύκολη και χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία, αλλά για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν καταθέσεις, τότε η εφορία περνά στο επόμενο βήμα που είναι η κατάσχεση ακινήτων. Μεταξύ των πλειστηριασμών που έχει ήδη προγραμματίσει περιλαμβάνονται:

 • Κτηριακό συγκρότημα 4.552 τετραγωνικών μέτρων στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με τιμή πρώτης προσφοράς τις 471.000 ευρώ στις 26 Ιουνίου.
 • Μονάδα παραγωγής επίπλων  2.250 τετραγωνικά μέτρα σε αγροτεμάχιο 29.280 τετραγωνικών μέτρων στα Διαβατά με τιμή πρώτης προσφοράς 2.290.000 ευρώ  μέτρα στις 23 Οκτωβρίου.
 • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου  76 τετραγωνικά  μέτρα στα Σεπόλια με τιμή πρώτης προσφοράς  88.000 ευρώ στις 23 Οκτωβρίου.
 • Οριζόντια ιδιοκτησία  κτιρίου στην Εκάλη 1200 τετραγωνικά μέτρα με τιμή πρώτης προσφοράς 1.430.000 ευρώ στις 23 Οκτωβρίου
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ