Με υπερκάλυψη δέκα φορές και επιτόκιο 5,5% κλείνει η πρώτη έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Τier 2) ύψους 150 εκατ. ευρώ της Οptima Bank.
Τα αντληθέντα κεφάλαια θα ενισχύσουν τους κεφαλαιακούς δείκτες της τράπεζας και θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών.
Η τράπεζα αντλεί κεφάλαια μέσω του ομολόγους διάρκειας 10,25 ετών με δυνατότητα ανάκλησης τα 5,25 έτη και αξιλόγηση Β1 από το οίκο Μoody’s και φέρει χαμηλότερη εξασφάλιση, καθώς οι ομολογιούχοι κατατάσσονται μετά τους κύριους πιστωτές σε περίπτωση εκκαθάρισης. Η έκδοση ομολόγου θα διατεθεί αποκλειστικά σε επιλέξιμους επαγγελματίες επενδυτές και θα εισαχθεί στο Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Η αρχική καθοδήγηση απόδοσης ήταν στο 6,124% ωστόσο οι προσφορές της τάξης του 1,5 δις ευρώ διαμόρφωσαν χαμηλότερα το επιτόκιο, στο 5,5%
Η Goldman Sachs Europe ενεργεί ως μοναδικός παγκόσμιος συντονιστής, ενώ μαζί με τη Morgan Stanley Europe συμμετέχει ως Joint Bookrunner.