Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πειραιώς: Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΜΚ – Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ

Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς / Πηγή: Intime

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς με σκοπό να εγκρίνει τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη 21 Απριλίου. Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στην «Η» ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ΑΜΚ είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς θα εξασφαλίσει τους πόρους για την εξυγίανση και τον ριζικό μετασχηματισμό της πιο «εύθραυστης» ελληνικής τράπεζας.

Το σχέδιο «Sunrise» που παρουσίασε η διοίκηση πριν λίγες εβδομάδες έχει θετική απήχηση στην αγορά και αποτελεί μια στέρεη βάση για την επικείμενη άντληση κεφαλαίων που αναμένεται να αγγίξει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία της ΑΜΚ και ο «άγνωστος Χ»

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει εξαγγείλει η τράπεζα, η διαδικασία της ΑΜΚ περιλαμβάνει book building στο εξωτερικό και δημόσια προσφορά για τους εγχώριους επενδυτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό έως την Παρασκευή 23 Απριλίου, ωστόσο η προσφορά αναμένεται να καλυφθεί ήδη από την πρώτη ημέρα λόγω του έντονου ενδιαφέροντος.

Ο «άγνωστος Χ» της ΑΜΚ είναι, πάντως, το ποσοστό που θα διακρατήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς από αυτό θα κριθεί η διαθεσιμότητα μετοχών για τους υπόλοιπους εγχώριους επενδυτές. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο ότι αυτό θα κυμανθεί κοντά στο 30%, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν η συμμετοχή του Δημοσίου πριν τη μετατροπή των COCO’s στην αρχή του έτους και κάτω από το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (33%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ