Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Ξεκινά νέα εθελούσια - Κρίσιμος μήνας για την τράπεζα

Η Attica Bank θα συμμετέχει στο εξοικονομώ-αυτονομώ
Πηγή: Intime

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank που συνεδρίασε εχθές, Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι. Εντός της ημέρας αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση της τράπεζας.

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στο σχέδιο μετασχηματισμού που ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων και αναμένεται να είναι το τελευταίο για το μη συστημικό ίδρυμα, όπως αναφέρουν στην «Η» πηγές της τράπεζας. Σημειώνεται σήμερα η Attica Bank αριθμεί περίπου 800 εργαζόμενους, με το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού να έχει ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τον Μάιο ενεργοποιείται ο νόμος Χαρδούβελη

Εντός του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του νόμου Χαρδούβελη. Σύμφωνα με τον νόμο που ενεργοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Δημόσιο θα αποκτήσει ποσοστό έως 30% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας με τη μορφή warrants, ως αντάλλαγμα για την καταβολή του αναβαλλόμενου φόρου.

Τα εν λόγω warrants θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στους υφιστάμενους μετόχους, με κυριότερους το ΕΦΚΑ και το ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να διατηρήσουν τα ποσοστά τους στην τράπεζα, εφόσον το επιθυμούν. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους των δύο ασφαλιστικών φορέων, τα warrants θα καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο στη συνέχεια θα τα διαθέσει σε ιδιώτες επενδυτές. Η διαδικασία αυτή θυμίζει αρκετά την περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία εξυγιάνθηκε με δημόσια κεφάλαια για να ιδιωτικοποιηθεί στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της κρίσιμης διαδικασίας, εκτιμάται ότι εφόσον αυτά τα βήματα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα συγκλεισθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση εντός του καλοκαιριού προκειμένου να εγκρίνει τη διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη βούληση του υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει τις ενέργειες, καθώς και του ΤΧΣ που αναμένεται να αποκτήσει τα warrants.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ