Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Η Fitch την αναβάθμισε σε CCC+

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς σε CCC+, από CCC, προχώρησε ο οίκος Fitch μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Η κίνηση αυτή αντανακλά την πρόοδο που έχει γίνει στη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού αλλά και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου, αναφέρει η Fitch.

Επίσης, σημειώνει ότι η αξιολόγηση αντανακλά την αδύναμη αλλά βελτιούμενη ποιότητα ενεργητικού και την προσδοκία του οίκου ότι σημαντική μείωση του ρίσκου βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισημαίνει τις δύο τιτλοποιήσεις (Phoenix και Vega) οι οποίες αθροιστικά θα περιορίσουν κατά 6,7 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με αξιοποίηση του «Ηρακλή ΙΙ».

Η Fitch αναφέρει μεν ότι υπάρχουν κίνδυνοι υλοποίησης του σχεδίου λόγω του μεγέθους, αλλά αυτοί περιορίζονται μετά τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου. Σημειώνει δε ότι παρότι η κερδοφορία του ομίλου είναι δομικά αδύναμη, λόγω κόκκινων δανείων και υψηλών δαπανών αναδιάρθρωσης, η μείωση των NPEs θα στηρίξει τη δυνατότητα δημιουργίας κερδών σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ