Νέα
  • ΓΔ: 916.7 +0.52%
  • Τζίρος: 12,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fitch: Αναβάθμισε την Eurobank σε Β- με θετικό outlook

Eurobank
Eurobank / Πηγή: Intime

Στην αναβάθμιση και της Eurobank, μετά την αναβάθμιση της Πειραιώς και της Εθνικής, στο B- προχώρησε η Fitch Ratings, επιβεβαιώνοντας τις προοπτικές της τράπεζας σε θετικές από αρνητικές. Η έκθεση του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται στο θετικό outlook της τράπεζας, τονίζοντας ότι αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες της για επιπρόσθετη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της τράπεζας, με την επιτάχυνση της εξυγίανσης της ποιότητας των περιουσιακών της στοιχείων το 2021 και το 2022, διατηρώντας παράλληλα σταθερούς δείκτες κεφαλαίου και διευρύνοντας την ικανότητά της να δημιουργεί κέρδη. 

Ειδικότερα, ο οίκος αναφέρει ότι η τράπεζα προωθεί μέσω του Ηρακλή μία επιπλέον τιτλοποίηση (Mexico) μη εξυπηρετούμενων δανείων 3,3 δισ. ευρώ και προσθέτει πως η επέκταση του Ηρακλή, αλλά και οι προηγούμενες επιτυχημένες τιτλοποιήσεις της τράπεζας, ελαχιστοποιούν τους κινδύνους υλοποίησης της εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου δανείων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ