Νέα
  • ΓΔ: 906.33 +0.09%
  • Τζίρος: 22,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενρία: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν στην επόμενη ημέρα

Αντρέα Ενρία
Πηγή: APImages

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους και θα πρέπει να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των συμφωνιών για την περαιτέρω μείωσή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Αντρέα Ενρία στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επικρότησε το πρόγραμμα «Ηρακλής», ενώ είπε ότι σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά οι εταιρίες διαχείρισης ενεργητικού, δηλαδή οι «κακές» τράπεζες.

«Έχουν επανέλθει οι ελληνικές τράπεζες στην αγορά, με εκδόσεις διαφορετικών εργαλείων και ομολόγων. Οι περισσότερες εκδόσεις πήγαν πολύ καλά, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες» ανέφερε.

Για την εταιρική διακυβέρνηση στις τράπεζες, ο Ενρία σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί. «Είδαμε μία ριζική αναδιάρθρωση το 2016, μια ανανέωση των διοικητικών συμβουλίων τους». Σύντομα, όπως είπε, θα εκδοθεί ένας οδηγός που θα βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο των τραπεζών.

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να βάλουν πλάτη μετά την πανδημία

«Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν στην επόμενη μέρα, αρκεί να μπορούν να αξιολογούν ποιοι πελάτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους», ανέφερε ο κ. Ενρία, τονίζοντας ότι την περίοδο της πανδημικής κρίσης η στήριξη των τραπεζών στην οικονομία δεν σταμάτησε. Υλοποιήθηκαν μέτρα, όπως είπε, που οδήγησαν τις τράπεζες να έχουν κεφαλαιακή επάρκεια.

«Στην Ελλάδα τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 10% το 2020, αλλά θα πρέπει να έχουμε καλά δάνεια για να αποφευχθεί στο μέλλον η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων» προσέθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ