Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Προχωρά σε ΑΜΚ από 120 έως 240 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από 120 εκατ. έως 240 εκατ. ευρώ εντός του 2021, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, προχωρά η Attica Bank, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο, κατόπιν εξουσιοδότησης που έλαβε από τους μετόχους της τράπεζας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 07-07-2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Attica Bank: «Σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020, η Διοίκηση της Τράπεζας προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στόχος της αύξησης αυτής είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023, που -μεταξύ των άλλων- προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά  2 δισ. ευρώ περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας, σε βαθμό που να υποστηρίζουν την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρηματικού της Σχεδίου.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση πρόσληψη συμβούλων για τα θέματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σε συνεργασία με τους οποίους θα εξειδικευθούν οι όροι της αύξησης, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ο τρόπος κάλυψης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου και τα λοιπά αναγκαία κατά το νόμο στοιχεία, οπότε και το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση. 

Η Τράπεζα θα ενημερώνει σχετικά το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων και την πρόοδο της διαδικασίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ