Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Εντάσσεται στον δείκτη Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου

Πηγή: Eurokinissi

Η Alpha Bank θα ενταχθεί στον δείκτη Global Standard του MSCI από τις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εισαγωγή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 800 εκατ. ευρώ.

H προεξόφληση της εισόδου της μετοχής της Alpha Bank στον δείκτη Global Standard του ΜSCI δημιούργησε σημαντικό ράλι στη μετοχή της κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και μεγάλη αύξηση των συναλλαγών της. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 10,14% και η αξία των συναλλαγών της  αντιστοιχούσε στο 80% της συνολικής αγοράς. Η απόφαση του MSCI ήταν έκτακτη, μετά την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ. Από την κίνηση αυτή αναμένονται εισροές 130 εκατ. ευρώ.

Mε σημερινή της ανακοίνωση, η Alpha Bank επισημαίνει ότι στις 13 Ιουλίου εισέρχονται προς διαπραγμάτευση τα 800 εκατ. νέες ονομαστικές μετοχές μετά από απόφαση της  Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η JPMorgan είχε προϊδεάσει για αυτή την εξέλιξη, μετά και τις αλλαγές στη μεθοδολογία των δεικτών του MSCI. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νέο ενημερωτικό του MSCI, αλλαγές στον αριθμό των μετοχών και FIF ή / και DIF που προκύπτουν από πρωτογενείς προσφορές κεφαλαίων και που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 5%, 10% ή 25% του συνόλου των τίτλων, μπορούν να προκαλέσουν έκτακτες αλλαγές κατάταξης.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ