Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Τράπεζα: Η doValue παίρνει την τιτλοποίηση Frontier

Εθνική Τράπεζα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H doValue ανακηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση Frontier που περιλαμβάνει 190.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας ύψος 6,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,7 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που προσέφερε η doValue -σε συνεργασία με τις Βain Capital και τη Fortress- ήταν περί τα 160 εκατ. ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές προσφορές των άλλων διεκδικητών δεν απείχαν ιδιαίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, πριν από λίγο. ότι το προφίλ, η φιλοσοφία της doValue του Θοδωρή Καλαντώνη ταιριάζει περισσότερο με αυτό της Εθνικής, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ανακτήσεων των δανείων που είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά με εξασφάλιση το ακίνητο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η doValue κατάφερε σε διάστημα ενός έτους να καταστήσει και πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Στη διάρκεια του «πανδημικού» 2020 προχώρησε σε ρυθμίσεις 45.000 δανείων, ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ και στο διάστημα Ιανουάριος-Μάιος 2021 μπήκαν σε ρύθμιση 25.000 δάνεια  ύψους 1,7 δισ. ευρώ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ