Νέα
  • ΓΔ: 876.77 -0.68%
  • Τζίρος: 18,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Θετική εξέλιξη τα deal της Alpha Bank, στα 1,45 ευρώ η τιμή-στόχος

Πηγή: Eurokinissi

Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο 1,45 ευρώ δίνει για την Αlpha Bank η Bank of America σε νέα της ανάλυση, καθώς θετικές είναι οι εκτιμήσεις της σχετικά με τις δύο πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η τράπεζα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να διατηρηθεί ο Δείκτης Κεφαλαίων σε καλά επίπεδα και να αντισταθμιστεί η κατανάλωση κεφαλαίου που απαιτείται για την ταχεία μείωση των ΜΕΑ.

Στην νέα  ανάλυση η ΒοfA σημειώνεται ότι και οι δύο πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του καλά δομημένου επιχειρηματικού σχεδίου, “ProjectTomorrow” που ανακοίνωσε η Διοίκηση της τράπεζας τον Μάιο. Η Bank of America επικροτεί το επενδυτικό πλάνο αναδιάρθρωσης της Alpha Bank, γιατί στηρίζεται σε έναν ισχυρό Δείκτη Κεφαλαίων, παράλληλα με την ταχεία απομόχλευση του ισολογισμού.

Σύμπραξη για τον κλάδο του merchantacquiring με τη Nexi

Η Alpha Bank κατέληξε σε συμφωνία με τη Nexi, την κορυφαία εταιρεία PayTech στην Ιταλία, σημειώνει η BofA, για την εξαγορά του 51% των δραστηριοτήτων merchantacquiring (150,000 POS / 9 δισ. ευρώ όγκοι) έναντι 157 εκατ. ευρώ, με το 100% της νέας εταιρείας (NewCo) που θα δημιουργηθεί να αποτιμάται στα ευρώ 307 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα υπάρξει πρόσθετο όφελος ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη NewCo υπό την μορφή earn-out. Η συμφωνία θα προσθέσει περίπου 40μ.β. στα κεφάλαια της Alpha Bank.

Η κοινοπραξία θα συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία διανομής με την Alpha Bank, με τα τέλη παραπομπής να εισπράττονται από την AlphaBank. Όπως προσθέτει η BofA, μία παρόμοια συναλλαγή έκλεισε με τη Nexi πριν από δύο χρόνια με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, την IntesaSanpaolo.

Αναζήτηση συνεργάτη σε ακίνητα

Η Alpha Bank ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου για μια κοινοπραξία μέσω της εισηγμένης θυγατρικής της Alpha Αστικά Ακίνητα (το 91,5% της οποίας ανήκει στην Alpha Bank και έχει κεφαλαιοποίηση 130 εκατ. ευρώ). Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και η ολοκλήρωση αναμένεται μέχρι το α’ τρίμηνο του 2022.

Η Alpha Bank θα μεταβιβάσει ένα επιλεγμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Alpha Αστικά Ακίνητα, αυξάνοντας την αξία του οχήματος. Η μονάδα εξυπηρέτησης ακινήτων της Alpha Αστικά Ακίνητα θα αποκτηθεί από την πλήρως ιδιόκτητη θυγατρική διαχείρισης ακινήτων της Alpha Bank, την Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. (AREMI), πριν από την πώληση.

Στόχος της Alpha Bank είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα να υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την AREMI για τη διαχείριση ακινήτων, δημιουργώντας έτσι μία ροή νέων εσόδων για την Τράπεζα από αμοιβές και προμήθειες. Η θετική κεφαλαιακή επίδραση θα προκύψει κυρίως λόγω της μείωσης του σταθμισμένου ενεργητικού που σχετίζεται με τα ακίνητα κατά 0,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εκτίμησή της BofA, αυτό θα πρέπει να ισοδυναμεί με αύξηση περίπου 15-20 μ.β. στον Δείκτη Κεφαλαίων.

Η Bank of America τέλος σημειώνει ότι και άλλα έργα προγραμματίζονται επίσης από την Alpha Bank, όπως η πώληση των θυγατρικών της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αλβανία, οι οποίες αναμένεται να προσθέσουν άλλες 30 μ.β. με βάση τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ