Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Σήμερα η γενική συνέλευση για την ΑΜΚ - Στόχοι και επικρατέστερο σενάριο

Τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την αναπροσαρμογή των μετοχών μέσω reverse split (με συνένωση 60 μετοχών σε μία) και την ονομαστική τους αξία καλείται να εγκρίνει η σημερινή (στις 12.00), μέσω τηλεδιάσκεψης των μετόχων, έκτακτη γενική συνέλευση της Attica Bank.

H διοίκηση της τράπεζας έχει καθορίσει το εύρος της επικείμενης αύξησης μεταξύ 120-240 εκατ. ευρώ και θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Σήμερα λήγει για τους υφιστάμενους μετόχους και η προθεσμία για τα warrants που εξέδωσε η τράπεζα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την ενεργοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου και την είσπραξη 152 εκατ. ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο

Σε περίπτωση που δεν ασκηθούν στο σύνολό τους, τα αδιάθετα θα διατεθούν σε τρίτους επενδυτές. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές, τότε το Δημόσιο υπέρ του οποίου εκδόθηκαν τα warrants θα τα μεταβιβάσει στο ΤΧΣ. Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με την τραπεζική αγορά, θέλει το Ταμείο να γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Attica Bank.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα εξάλλου θα ανοίξει το Virtual Data Room, το οποίο θα μείνει ανοιχτό για 15 μέρες, ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να μπορέσουν να εξετάσουν λεπτομερώς τα «βιβλία» της Attica Bank και να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, μένει ωστόσο να επιβεβαιωθεί και να αποτυπωθεί στην αύξηση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Αttica Bank, στόχος της αύξησης αυτής είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που -μεταξύ των άλλων- προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας σε βαθμό που να υποστηρίζουν την επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ