Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Eκλεισε το VDR - 4 έως 6 προσφορές από επενδυτές - Τι θα γίνει με την ΑΜΚ

Με 4-6 μη δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές του εξωτερικού που διαθέτουν επενδυτικό χαρτοφυλάκια στην Ευρώπη έκλεισε στις 9 το βράδυ Virtual Data Room της Attica Bank.

Με αυτό το δεδομένο αύριο στις 3 το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα δρομολογήσει τις εξελίξεις και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank.

Ειδικότερα, αναμένονται οι αποφάσεις για τη διαδικασία της ΑΜΚ – ένα πολύ ισχυρό σενάριο αναφέρει ότι θα γίνει με βιβλίο προσφορών, το εύρος της τιμής διάθεσης αλλά και το ακριβής χρόνος, εντός του Οκτωβρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και φυσικά το ενδιαφέρον, επικεντρώνεται στο ποιοι και με ποιους Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την εισήγηση των συμβούλων της Attica Bank (Euroxx και AXIA Ventures) και σε συνεργασία με την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών (ΤΧΣ).

► Attica Bank: Κλείνει απόψε το Virtual Data Room - Ηδη μια προσφορα στο τραπέζι

Το ενδεχόμενο πάντως να προκύψει πολυμετοχική σύνθεση και το ποσοστό της αύξησης να φτάσει το υψηλό του αρχικού στόχου, δηλαδή των 240 εκατ. ευρώ, είναι ανοιχτό.

Επίσης, ύμφωνα με τη διαδικασία, τα warrants και οι νέες μετοχές μετά το reverse spilt που πραγματοποιήθηκε εισάγονται την Πέμπτη 30/9 στο Χρηματιστήριο και θα παραμείνουν για διαπραγμάτευση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όταν και θα μάθουμε  το ποσοστό των αδιάθετων warrants που θα μετατραπούν σε μετοχές και θα περιέλθουν στο ΤΧΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ έχει δώσει …τελεσίγραφο για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή και την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ