Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ING Bank: Επαναγορά ιδίων μετοχών 1,74 δισ. δολ μετά το «πράσινο φως» της ΕΚΤ

Σε επαναγορά ίδιων μετοχών ύψους 1,74 δισ. δολαρίων προχώρησε η ολλανδική τράπεζα ING bank.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, που δεν θα ξεπεράσει το 10% των υπαρχόντων μετοχών, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ενώ υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Μάιο, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

«Στόχος της ING είναι να παρέχει ελκυστικές επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους της και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα ενισχύσει την κεφαλαιακή μας δομή», τόνισε ο CEO της ολλανδικής τράπεζας Steven van Rijswijk, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε πως «παράλληλα με την στήριξη των πελατών μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πετύχαμε τη δημιουργία κεφαλαίων και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα με βάση την ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση».

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόγραμμα έχει ήδη λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει προχωρήσει και στην άρση της σύστασης που αφορούσε στις αγορές ίδιων μετοχών και στη διανομή μερίσματος, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ