Νέα
  • ΓΔ: 888.95 +1.19%
  • Τζίρος: 8,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Υποχώρησαν σημαντικά τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Θετική είναι η εικόνα που αποκόμισε η ΕΚΤ σχετικά με τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2021 υποχώρησαν περαιτέρω.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες που έχει η ΕΚΤ υπό την εποπτεία της μειώθηκε περαιτέρω στο 2,32% από 2,54% το προηγούμενο τρίμηνο, με τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποχωρεί στα 422 δισ. ευρώ από 455 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, ο κοινός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 ενισχύθηκε περαιτέρω στο 15,60% στο β' τρίμηνο του 2021 από 15,49% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα. 

Ο συνολικός δείκτης δανείων προς καταθέσεις υποχώρησε περαιτέρω στο 104,74% το β' τρίμηνο του 2021 από 106,07% το προηγούμενο τρίμηνο, παρά την αύξηση των δανείων για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ