Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ σε τράπεζες: Εγκαταλείψτε τη Βρετανία και μεταφερθείτε στην Ευρώπη

Στη μετά Brexit εποχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκεί πιέσεις στις τράπεζες να μεταφέρουν το προσωπικό και τα κεφάλαιά τους που εκτιμώνται σε δις ευρώ στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του Brexit ήταν το πόσο λίγες θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από το City στην ΕΕ γεγονός που δείχνει ελάχιστη μόνο μείωση των θέσεων εργασίας στις τράπεζες του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια έναντι των προβλέψεων ότι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν.

Ωστόσο, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι και επόπτες είπαν στους FT ότι η ΕΚΤ γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή στις απαιτήσεις της να μεταφέρουν περισσότερους πόρους οι τράπεζες στην ευρωπαϊκή ήπειρο για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες τους  μετά το Brexit.

Οι απαιτήσεις επηρεάζουν τράπεζες από όλο τον κόσμο που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το Λονδίνο ως κόμβό τους για την παροχή βασικών υπηρεσιών σε πελάτες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η νέα πίεση συνδέεται εν μέρει με την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ να τερματίσει την προσωρινή περίοδο χάριτος που είχε δώσει λόγω πανδημίας στις τράπεζες για το χρονοδιάγραμμά τους σχετικά με τη μεταφορά προσωπικού και κεφαλαίων στην ΕΕ.

Ατομο που γνωρίζει την αλλαγή δήλωσε ότι η ΕΚΤ ήταν «ρεαλιστική υπό το πρίσμα των εμποδίων στις γεωγραφικές μετακινήσεις και έδωσε παρατάσεις, αλλά τώρα αυτό έχει τελειώσει».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ