Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Επιταχύνει τη δραστική μείωση κόκκινων δανείων ύψους 8,1 δισ. ευρώ

Πηγή: Eurokinissi

Αμεσες θα είναι οι εξελίξεις για την Αlpha Bank στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, καθώς εκκινεί τις διαδικασίες που περιλαμβάνει στον σχεδιασμό της για δραστική συρρίκνωση του προβληματικού χαρτοφυλακίου, ώστε να μειώσει τους δείκτες ΝPE και NPL στο 7% και στο 5%, αντίστοιχα, ως το 2022.

Οι εν λόγω συναλλαγές που έχει προγραμματίσει η Alpha Bank σε Ελλάδα και Κύπρο είναι συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ, με πιο σημαντική αυτή του project Cosmos που περιλαμβάνει δάνεια ύψος 3,5 δισ. ευρώ, με το 50% αυτών να είναι στεγαστικά και έχει τεθεί ως στόχος να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως άλλωστε και το project Orbit των 1,3 δισ. ευρώ που αποτελείται κατά 80% από καταναλωτικά δάνεια.

Δύο ακόμα συναλλαγές «κόκκινων» χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ (Sky και Solar) θα ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Β. Ψάλτης-Alpha Bank: Οι 3 μεγάλοι κίνδυνοι από την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια

Το project Skyline

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα συμμετάσχει στο project Skyline, στην κοινοπραξία της real estate της Alpha Bank -μέσω της θυγατρικής της Alpha Αστικά Ακίνητα- που περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση 570  ακινήτων της τράπεζας (ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούνων) αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Στο Virtual Data Room (VDR) μπήκαν περισσότεροι από 15 επενδυτές και εκτιμάται ότι οι μη δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν θα έχουν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδοκά η Alpha Bank ώστε να δημιουργήσει ηγέτιδα επενδυτική εταιρεία ακινήτων, με διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία.

Στοίχημα η πρόσβαση 100.000 ΜμΕ στο ραντάρ των τραπεζών - Αβεβαιότητες και προκλήσεις

Το business plan προβλέπει στο τέλος της 5τίας να έχει εκμισθωθεί σχεδόν το σύνολο των περίπου 800 ακινήτων, που προβλέπεται να περιλαμβάνει συνολικά το χαρτοφυλάκιο, το οποίο χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:

  • 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), αξίας περίπου 280 εκατ. ευρώ.
  • 320 ακίνητα αξίας περίπου 180 εκατ. ευρώ.
  • Χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων, αξίας περίπου 75 εκατ. ευρώ.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ