Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκαλύφθηκε το πράσινο ομόλογο - Στο 3,875% το τελικό επιτόκιο

Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς / Πηγή: Eurokinissi

Έκλεισε πριν από λίγο το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,875% σε σχέση με το 4% που ήταν το αρχικό. Το ομόλογο υπερκαλύφθηκε πάνω αππο 1,5 φορά με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ.

H Τράπεζα Πειραιώς έδωσε τη Δευτέρα εντολή στις BNP, BofΑ, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS ως αναδόχους να προετοιμάσουν το βιβλίο προσφορών πραγματοποιώντας παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση green bond, το ύψος του οποίου κινείται στην περιοχή μεταξύ 300 και 500 εκατ. Ευρώ. 

Το χρεόγραφο αναμένεται να αξιολογηθεί Caa1 από τη Moody's και Β από την S&P. Η BNP Paribas λειτουργεί ως σύμβουλος έκδοσης στο πράσινο ομόλογο.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρηματοδοτηθούν νέα «πράσινα δάνεια» και θα γίνουν αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων.

Η τράπεζα έχει χαρτοφυλάκιο πράσινων δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ  ενώ έχει υποστηρίξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι η  αγορά πράσινων ομολόγων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος άντλησης των αναγκαίων κεφαλαίων για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ