Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες - Οι προβλέψεις για τα κέρδη τους

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Αισιόδοξη για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών είναι αναλυτές της JP Morgan που επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα την Αθήνα και είχαν συναντήσεις με τραπεζίτες και πολιτικούς.

H JP Morgan αναφέρει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακή κατεύθυνση, ενώ οι τράπεζες πλησιάζουν τους στόχους τους για μονοψήφιους δείκτες κόκκινων δανείων και η προσοχή τους στρέφεται πλέον στην ανάπτυξη και την κερδοφορία τους.

Δυνατή μία απόδοση ιδίων κεφαλαίων 7-9%

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι οι τράπεζες έχουν θέσει στόχους για αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων (Return on Tangible Equity)  8-10% το 2022-2023. Οι αναλυτές του είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προβλέψεις των τραπεζών για τα καθαρά έσοδα από τόκους τους (Net Interest Income), ενώ σημειώνουν ότι άλλοι παράγοντες της κερδοφορίας τους, όπως οι δαπάνες για αμοιβές και τα έσοδα από προμήθειες, κινούνται καλύτερα από το αναμενόμενο. Εκτιμούν ότι είναι δυνατή μία απόδοση της τάξης του 7-9% την επόμενη διετία.

Πόσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, η JP Morgan αναφέρει ότι οι τιτλοποιήσεις κινούνται ταχύτερα από τις προβλέψεις, με την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να φτάσουν σε μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) έως τo τέλος του 2021 και την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς να ακολουθούν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι τιμές - στόχοι για τις τράπεζες

Η Eurobank παραμένει η πρώτη επιλογή για την JP Morgan, ενώ οι τιμές – στόχοι της για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ως εξής:

  • Στην Alpha Βank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,5 ευρώ.
  • Στην Eurobank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,2 ευρώ
  • Στην Εθνική, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο τα 3,3 ευρώ
  • Στην Πειραιώς, η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμή-στόχο το 1,9 ευρώ.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ