Νέα
  • ΓΔ: 877.53 +1.12%
  • Τζίρος: 11,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank-AMK: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις του ΤΧΣ με το σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington

Η Attica Bank θα συμμετέχει στο εξοικονομώ-αυτονομώ
Πηγή: Intime

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατόπιν της αποψινής συνεδρίασης του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ/Ellington.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θα προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε ότι, όπως έγραψε σήμερα το πρωί η «Η», σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο επενδυτικά σχήματα, Ellington - ΤΜΕΔΕ και Bain - JC Flowers, κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες νέες, βελτιωμένες προτάσεις στη βάση του αιτήματος του ΤΧΣ να αναλάβουν ρητή δέσμευση για την κάλυψη συγκεκριμένου ποσοστού ζημιών, όταν αυτές θα καταμετρηθούν με ακρίβεια. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τους νέους όρους που θέτει το Ταμείο για μελλοντικές αυξήσεις (μετά την επικείμενη των 240 εκατ. ευρώ) ζητάει από τους επενδυτές να καλύψουν το 20% της ήδη γνωστής ζημιάς και περί το 25% της ζημιάς που δεν έχει ακόμα προσμετρηθεί. 

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ, σήμερα ξεκινάει η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ