Νέα
  • ΓΔ: 904.09 +0.09%
  • Τζίρος: 64,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

HSBC: Μειώνει τη χρηματοδότηση θερμικού άνθρακα έως το 2030 για τη μείωση των ρύπων

Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash
Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash

Την μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε ποιο καθαρές μορφές ενέργειας έως το 2023 ζητά η HSBC από τους πελάτες σε Ευρώπη και Ασία, παρουσιάζοντας την πολυαναμενόμενη πολιτική της για τη χρηματοδότηση του θερμικού άνθρακα.

Ο άνθρακας είναι αμφιλεγόμενος για όλες τις κυβερνήσεις της Ασίας καθώς προσπαθούν να απομακρυνθούν από τη φθηνή αλλά ευρέως χρησιμοποιούμενη πηγή ενέργειας (τον άνθρακα), προκειμένου να ανταποκριθούν στην παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση εκπομπών ρύπων στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Με βάση το σχέδιο της, η HSBC θα μειώσει την έκθεση στη χρηματοδότηση θερμικού άξονα κατά τουλάχιστον 25% μέχρι το 2025 και κατά 50% μέχρι το 2030, αν και οι πελάτες της εκτός ΕΕ ή εκτός ΟΟΣΑ θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν μέχρι τη σταδιακή κατάργηση μέχρι το 2040.

Βασισμένη σε μια υπάρχουσα δέσμευση να μην χρηματοδοτηθούν νέοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ή θερμικά ορυχεία, η HSBC τόνισε πως η πολιτική θα βοηθήσει στη σταδιακή κατάργηση της υπάρχουσας χρήσης άνθρακα σύμφωνα με την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, και θα αναθεωρείται ετησίως.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα δύσκολα ζητήματα κατά μέτωπο. Ο άνθρακας είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα. Αποτελεί το 25% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ανέφερε ο επικεφαλής της μονάδας βιωσιμότητας της τράπεζας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ