Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 9,8% το ΑΕΠ το 2021 και 5,4% το 2022 - Που οφείλεται η ανοδική πορεία

Ανοδική πορεία του ΑΕΠ κατά 9,8% το 2021 βλέπει σε ανάλυση της η τράπεζα Πειραιώς ενώ για το 2022 εκτιμά ότι θα είναι της τάξεως του 5,4% μέσω και της στήριξης που θα παρέχει ένα carry over effect της τάξεως του 3,0% ενώ μετά το 2023 ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα κινηθεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα κοντά στο 3,5%.

Η έντονα ανοδική πορεία του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση από το Q 3 20 οδήγησε στην προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων και εκτιμήσεων μας, τονίζει η Τράπεζα.

Στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη σημαντικό ρόλο εξακολουθεί να έχει η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δημοσιονομικές προοπτικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και την εξυπηρέτηση του χρέους και τέλος οι προοπτικές ομαλής μετάβασης μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP) τον Μάρτιο του 2022 και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Η συγκεκριμένη προοπτική ενδέχεται να δημιουργήσει κάποια βραχυχρόνια μεταβλητότητα, όμως δεν προβλέπουμε να δημιουργήσει δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος νέων εκδόσεων €10-12 δισεκ. του ΟΔΔΗΧ για το 2022, υπογραμμίζει η τράπεζα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ