Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Ομαλή προσγείωση» από τα μορατόρια προσφέρει η Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα
Πηγή: Intime

Υλοποιώντας αυτό που είχε εξαγγείλει πριν λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, η ΕΤΕ προσφέρει τη δυνατότητα καταβολής το 50% της δόσης του δανείου για διάστημα 12 μηνών. Η διευκόλυνση προσφέρεται κυρίως στους δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια. 

Το μεταβατικό πρόγραμμα στόχο έχει να αποτρέψει την «ανώμαλη» προσγείωση των οφειλετών μετά την άρση της αναστολής πληρωμών -ιδίως όσο η χώρα διανύει ένα οδυνηρό δεύτερο κύμα πανδημίας με σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της οικονομίας. Στην «Εθνογέφυρα» μπορούν να ενταχθούν όσοι δανειολήπτες δεν έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα «Γέφυρα» που προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας με κρατική επιδότηση. 

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία υπαγωγής, η αίτηση γίνεται τηλεφωνικά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι αποδεδειγμένα πληττόμενος από την πανδημική κρίση. Αυτό η τράπεζα το διαπιστώνει αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή δικαιολογητικών. Όσοι υπάγονται, απεντάσσονται άμεσα από την αναστολή  και ξεκινούν να καταβάλλουν το 50% της δόσης για 12 μήνες. Το υπόλοιπο 50% επιμερίζεται, αναλογικά, στις υπολειπόμενες δόσεις του δανείου, μετά την παρέλευση της 12μηνης διευκόλυνσης. 

Ήδη, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, η ανταπόκριση των δανειοληπτών είναι ένθερμη, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία για συγκράτηση της δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδίως στα στεγαστικά. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ