Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκε στη DG Comp το σχέδιο πώλησης - Συνάντηση με CVC ζητούν οι εργαζόμενοι

Κατατέθηκε η επίσημη αίτηση προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε (DGcomp) για να εξετάσει την πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital Parteners.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, αν η DGcomp κρίνει ότι με τη συμφωνία δεν πλήττεται καμία αρχή ανταγωνισμού η σχετική απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022, σε διαφορετική περίπτωση, η ενδελεχής εξέταση της συναλλαγής θα διαρκέσει 6-8 μήνες και πιθανότητα θα επιβληθούν όροι στη συναλλαγή.

Με ανοιχτό το ζήτημα της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης και τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας, ο Σύλλογος ζητάει δίμηνη παράταση ισχύς «προκειμένου να συζητηθούν με το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα αιτήματά μας.»

Ο Σύλλογος έχει ζητήσει με ανοιχτή επιστολή - πρόσκληση συνάντηση με τον επικεφαλής της CVC, Αλεξ Φωτακίδη «προκειμένου να πληροφορηθούμε την προοπτική που έχετε για την πιθανή μετάβαση της εταιρείας μας στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς σας για το μέλλον της στην ασφαλιστική αγορά.»

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής στη επιστολή τους προς τον κ. Φωτακίδη υπογραμμίζουν ότι έχει επέλθει σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει λάβει «η αδιέξοδη αυτή κατάσταση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δυστοκία και στις ενστάσεις που διατυπώνονται από την δική σας πλευρά. (…) Πιστεύουμε ότι κοινός στόχος πρέπει να είναι η υγιής ανάπτυξη της Εταιρείας, η ενίσχυση της κερδοφορίας της, η εποικοδομητική συνεργασία με τα δίκτυα πωλήσεων και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό της, που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για όλα τα παραπάνω.»

Την Παρασκευή πάντως λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει στόχο την οικειοθελή αποχώρηση 150 υπαλλήλων και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 60 άτομα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ