Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

J.P. Morgan: Συμφωνία απόκτησης του 49% των μετοχών της Viva Wallet

Στη JP Morgan περνάει το περίπου 49% της Viva Wallet με την επένδυση του αμερικανικού κολοσσού να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ αν και οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν , καθώς η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η ιδρυτική ομάδα της Viva υπό τον Χάρη Καρώνη θα διατηρήσει πλειοψηφία, με ποσοστό που ανέρχεται στο 51,5% σύμφωνα με πληροφορίες.  

Η JP Morgan θα αποκτήσει το ποσοστό που κατέχουν οι Hedosophia, Diorama και το family office της οικογένειας Λάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η JP Morgan θα θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Viva με 2 ή 3 εκπροσώπους και το management διατηρούν ο Χάρης Καρώνης και ο Μάκης Αντύπας, ιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Viva Wallet

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων πληρωμών της JPMorgan, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Οπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο ευρωπαϊκός τομέας πληρωμών είναι μεγάλος από πλευράς ευκαιριών, με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

«Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη μέσω της τεχνολογίας αιχμής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Καρώνης, συνιδρυτής της Viva Wallet.

Tον τελευταίο χρόνο η JP προχώρησε σε 24 εξαγορές ή στρατηγικές επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο κομμάτι του fintech. Ενδεικτικά, τον περασμένο Ιούνιο απέκτησε την βρετανική Nutmeg για περίπου 819 εκατ. ευρώ, ενώ ξόδεψε περισσότερο από ένα δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το 40% της βραζιλιάνικης ψηφιακής τράπεζας C6.

Η Jefferies ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet για τη συμφωνία, ενώ η Davis Polk & Wardwell LLP ήταν ο νομικός σύμβουλος. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ