Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Κοντά σε μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων-Μια «ανάσα» από την πώληση του Sky

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Τα τελευταία μέτρα του οδικού χάρτη μείωσης του δείκτη «κόκκινων» δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό διανύει Alpha Bank καθώς μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, εκτός απροόπτου, θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ύψους 2,2 δις. ευρώ (project Sky).

Με την πώληση του Sky, ο σχετικός δείκτης θα διαμορφωθεί σε επίπεδο ομίλου στο 6% από 13% στο 9μηνο του 2021 και εξυγιαίνεται πλήρως το προβληματικό χαρτοφυλάκιο της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι σχέδιο αναδιάρθρωσης των διεθνών δραστηριοτήτων της Alpha Bank προβλέπει την ανάπτυξη της θυγατρικής στην Κύπρο.

Το Sky, το οποίο αποτελείται από δύο χαρτοφυλάκια, το ένα ύψους 900 εκατ. που έχει δάνεια με υποθήκες επί σημαντικές αξίας ακινήτων (πχ. τουριστικές κατοικίες) και το άλλο μικτής λογιστικής αξίας 1,3 δις ευρώ.

Οι δύο μονομάχοι για το project Sky

Η «μάχη» για το Sky (στο σύνολο του), όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί μεταξύ δύο, της Cerberus και του σχήματος Βain – Forterss, με τις προσφορές τους να έχουν μικρές αποκλείσεις/διαφορές μεταξύ τους είναι αισθητά υψηλότερες από της Αpollo και της Pimco.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο σε ότι αφορά το «πωλητήριο» της Alpha Bank αφορά τον servicer που θα αναλάβει το Sky. Η doValue γνωρίζει καλά το εν λόγω χαρτοφυλάκιο (πρακτικά είναι το παλαιότερο Saturn που είχε αναλάβει)  διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας με όλους τους υποψήφιους «ώστε να πάρουμε το συμβόλαιο εξυπηρέτησης» αναφέρουν πηγές το servicer.  Υπενθυμίζεται ότι η doValue έχει ήδη συνεργασία με το σχήμα Bain – Fortress  (Frontier της ΕΤΕ) 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ