Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Η ΤτΕ καλεί σε ακρόαση το Δ.Σ. για τις καθυστερήσεις στο capital plan

Σε ακρόαση κάλεσε αύριο Παρασκευή το ΔΣ της Attica Bank  η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην κατάθεση capital plan, που συμφώνησαν οι μέτοχοι Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το σχήμα Elllington-ΤΜΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή είναι ένα ισχυρό προειδοποιητικό καμπανάκι από πλευράς επόπτη, ο οποίος έχει ενημερώσει το Δ.Σ της τράπεζας για την πιθανότητα κλιμάκωσης των ενεργειών του, εφόσον δεν αναστραφεί η κατάσταση.

Το αρχικό πλάνο που είχαν συμφωνήσει οι μέτοχοι προέβλεπε ταχεία προώθηση των απαραίτητων στοιχείων στην DBRS προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει ως τον Μάρτιο στην έκδοση prerating για τις τιτλοποιήσεις της Attica που επιδιώκεται να ενταχθούν στο σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας Ηρακλής ΙΙ.

Στις αρχές Μαρτίου, όμως, έγινε αντιληπτό ότι τα στοιχεία που είχαν αποσταλεί στην DBRS ήταν ελλιπή με αποτέλεσμα να μετατεθεί ο στόχος έκδοσης του prerating για τις 10 Απριλίου. Προσλήφθηκε μάλιστα ως σύμβουλος η EY προκειμένου να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ