Νέα
  • ΓΔ: 1015.41 -0.01%
  • Τζίρος: 32,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurobank: Η βεντάλια των χρηματοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

Ο τουριστικός πλούτος της Ελλάδας υπερβαίνει το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» και εκτείνεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με θετικό και παραγωγικό πρότυπο.

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση της τράπεζας «Business Banking τουρισμός 2022», στην οποία παρουσιάστηκαν τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τα επενδυτικά προγράμματα των τουριστικών επενδύσεων.

Με τις εκτιμήσεις να επιμένουν ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό που διαχρονικά αποδεικνύει ότι διαθέτει αντοχές, ο γενικός διευθυντής Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής τόνισε ότι η φετινή χρονιά μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου παρά την τραγική ανθρωπιστική κρίση και την πανδημία, ο ελληνικός τουρισμός θα έχει μια καλή τουριστική περίοδο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο.

Ποσοτικοποιώντας την …αισιοδοξία αυτή, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Sagment της Eurobank Δημήτρης Οικονομόνου εκτίμησε ότι θα επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι από 20-21 εκατ. επισκέπτες, τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 15 δις ευρώ και η κατά κεφαλήν δαπάνη θα παραμείνει υψηλή.

Ωστόσο, ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι αντιμέτωπος μόνο τις προκλήσεις της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO της Εurobank Ανδρέα Αθανασόπουλο, ψηλά στις προτεραιότητες είναι η ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος.

Η αλλαγή μίγματος του τουριστικού προϊόντος, είπε, αποτελεί μεγάλη πρόκληση και θα έχει θετική επίπτωση όχι μόνο στις τουριστικές ροές, αλλά και στην κερδοφορία του κλάδου.

Στο διαφορετικό τουριστικό προϊόν που αναζητούν πλέον οι ταξιδιώτες και στην ανάγκη ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα αποτελέσουν καταλύτη στην προσπάθειας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου εστίασε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου τονίζοντας ότι ο έξυπνος τουρισμός απαιτεί έξυπνες επενδύσεις. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην προώθηση επενδύσεων με όρους βιωσιμότητας, στη βάση των κριτηρίων ESG, με απώτερο στόχο να γίνει η χώρα μας παγκόσμιο κέντρο αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό ο Ιάκωβος Γιαννακλής υπογράμμισε ότι αν κοιτάξει κάποιος τα δάνεια των επιχειρήσεων με τζίρο ως 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της αγοράς, θα διαπιστώσει ότι έχουν εγκριθεί 8/10 δάνεια που ήρθαν στην τράπεζα.

Τι περιλαμβάνει το Business Banking Τουρισμός

Το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός στηρίζει  το επιχειρηματικό οικοσύστημα του ελληνικού τουρισμού και μέσω μιας ολοκληρωμένης δέσμης τραπεζικών και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, εξασφαλίζει επιλογές, λύσεις και αναπτυξιακή προοπτική σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο με διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:

  • Έχουν πρόσβαση σε προνομιακές -αμιγώς- τραπεζικές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών, εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους και στήριξη στην αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που έχουν προκηρυχθεί, προνομιακά επιτόκια στις καταθέσεις, καινοτόμες λύσεις στις εισπράξεις μέσω POS αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, λύσεις όπως το Eurobank Smart POS και το Eurobank Payment Link, λογαριασμούς μισθοδοσίας με ευνοϊκά επιτόκια & στοχευμένα προνόμια για τους υπαλλήλους και, αντιστοίχως, προνόμια σε ασφαλιστικά προγράμματα.
  • Εξασφαλίζουν σημαντικά προνόμια σε άλλες υπηρεσίες με προνομιακή τιμολόγηση όταν θα κάνουν χρήση υπηρεσιών από επιλεγμένες τρίτες εταιρείες, για δράσεις όπως η ψηφιακή ή η ενεργειακή αναβάθμιση, η βελτίωση των λειτουργιών της επιχείρησης και η απόκτηση εξοπλισμού.
  • Στήριξη για την αξιοποίηση των κονδυλίων αναπτυξιακών προγραμμάτων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάπτυξης & Ανθεκτικότητας), τομέας στον οποίο αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του Προγράμματος. Ειδικότερα, προσφέρονται οι εξής δυνατότητες:
  • Αναζήτηση της κατάλληλης δράσης, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, υποστήριξη κατά το στάδιο υποβολής του φακέλου μέσω των συνεργαζόμενων εξωτερικών Συμβούλων με προνομιακούς όρους για τους πελάτες της Τράπεζας, καθώς και χρηματοδοτικές λύσεις για την ολοκλήρωση της επένδυσης της κάθε επιχείρησης.
  • Πρόσβαση σε οικοσυστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες επιλέξιμες για τις Δράσεις, με προνομιακούς όρους για τους πελάτες του Προγράμματος, όπως υπηρεσίες Ψηφιακής Αναβάθμισης σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ