Νέα
  • ΓΔ: 795.27 +2.02%
  • Τζίρος: 62,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Εφοδος των γερμανικών αρχών στα κεντρικά γραφεία στη Φρανκφούρτη

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Έφοδο στα γραφεία της Morgan Stanley στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε την έρευνα τα ξημερώματα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της στη Φρανκφούρτη ενώ και οι εισαγγελείς της Κολωνίας επιβεβαίωσαν οτι πραγματοποιείται έφοδος για εκτεταμένη φοροδιαφυγή αναφορικά με το Cum-Ex. 

Πρόκειται για μια εμπορική στρατηγική που απέσυρε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από κρατικά έσοδα. Ονομάστηκε από τον λατινικό όρο «With-Without», και μέσω αυτού η τράπεζα φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τους γερμανικούς φορολογικούς νόμους που επέτρεπαν σε πολλούς επενδυτές να διεκδικούν επιστροφές φόρου σε μερίσματα που καταβλήθηκαν μόνο μία φορά. Μια τακτική που η Γερμανία κατήργησε το 2012.

Οι αρχές ερευνούν υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας ενώ έκαναν έλεγχο και στα σπίτια δύο υπόπτων. Οι εισαγγελείς της Κολωνίας, έχουν βάλει στο στόχαστρο περίπου 1.500 άτομα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ενώ το τελευταίο διάστημα εντείνουν την πίεση στις διεθνείς τράπεζες.

Πριν από την Morgan Stanley έκαναν έφοδο στα γραφεία της Barclays Plc στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο μόλις μία εβδομάδα μετά το χτύπημα των εγκαταστάσεων της Bank of America Corp. Merrill Lynch ενώ έκαναν έφοδο πριν από 2 μέρες και στην Deutsche bank.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ