Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΤΜ: Με άχρηστα χαρτονομίσματα φεύγουν οι ληστές

ATM / Πηγή: pixabay
ATM / Πηγή: pixabay

«Ακαρπη» ήταν η ανατίναξη ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, καθώς οι ληστές έφυγαν με βαμμένα και συνεπώς άχρηστα χαρτονομίσματα με την ενεργοποίηση ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί η τράπεζα για να αποθαρρύνει τέτοιες ενέργειες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία ανήκε το ΑΤΜ, οι δράστες της ανατίναξης έφυγαν με πράσινα, μωβ και κόκκινα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ,

Αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, το οποίο έχει εγκαταστήσει στα ATM η Τράπεζα Πειραιώς.

Ετσι, οι απόπειρες των ληστών είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση των ΑΤΜ ενεργοποιεί τον μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται με μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο μελάνι που καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, ενώ δεν καθαρίζεται.

Με αυτό το σύστημα εξουδετερώνεται και το κίνητρο για την ανατίναξη ΑΤΜ.  

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ