Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Βέργη-Intrum: Εξυπηρετούνται κανονικά τα ρυθμισμένα δάνεια παρά την ακρίβεια

Μαρία Βέργη, General Manager, Commercial Restructuring Solutions της Intrum

Σημαντική στροφή σε μια πιο συνεπή στάση, με διάθεση εξεύρεση λύσεων που θα είναι διατηρήσιμες και θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε η Μαρία Βέργη, General Manager, Commercial Restructuring Solutions της Intrum.

Μιλώντας στο Risk Management & Compliance Conference υπογράμμισε ότι «τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επιχειρήσεις των οποίων τα δάνεια διαχειριζόμαστε, μέχρι και σήμερα, παρά τις αυξήσεις των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα, καταβάλλουν τις δόσεις που έχουμε από κοινού διαμορφώσει με την ρύθμιση των οφειλών τους και συνεχίζουν να δείχνουν εμπράκτως την διάθεσή τους να γυρίσουν οριστικά σελίδα».

«Το γεγονός αυτό δείχνει μια σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας στην οποία σίγουρα έχουν συμβάλλει διάφοροι παράγοντες, όπως η ενεργοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του δημοσίου, η ψήφιση των νέων Νόμων, οι οποίοι με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια σε σχέση με το παρελθόν δίνουν σωστά μηνύματα, αλλά και η συσσωρευμένη εμπειρία Τραπεζών και Servicers που μας επιτρέπει να είμαστε πιο φιλικοί, πιο στοχευμένοι και να παρέχουμε οριστικές και κατάλληλες λύσεις», τόνισε.

Η Μαρία Βεργή αναφέρθηκε στις δυνατότητες άντλησης της αναγκαίας χρηματοδότησης για ρευστότητα και επενδύσεις ώστε να διασφαλιστεί η επαναφορά ανάπτυξης των επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει επιτυχώς σε αναδιάρθρωση των οφειλών τους και υπογράμμισε ότι η Ιntrum μεριμνά ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να έχουν επόμενη μέρα και να είναι ανταγωνιστικές.

«Μάλιστα, και στο πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο που έχουμε προωθήσει στην δευτερογενή αγορά, το οποίο περιλαμβάνει ξενοδοχεία, έχουμε θέσει ως κριτήριο, μεταξύ άλλων, τη στρατηγική που θα έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές για τα ξενοδοχεία της περιμέτρου. Τη στρατηγική αυτή την αντιλαμβανόμαστε με αναπτυξιακούς όρους και με τη βελτιστοποίηση της δυναμικής των ξενοδοχείων του χαρτοφυλακίου», τόνισε η κυρία Βέργη.

Εξειδικεύοντας τις ευχέρειες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που έχουν αναδιαρθρωθεί, η Γενική Διευθύντρια της Intrum, επισήμανε ότι, ήδη όταν εξετάζεται η αναδιάρθρωση, εξετάζονται και οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και, είτε προσαρμόζονται οι όροι της ρύθμισης προκειμένου η επιχείρηση να δημιουργήσει εσωτερικό κεφάλαιο κίνησης, είτε δημιουργείται/διατηρείται μια γραμμή κεφαλαίου κίνησης.

«Κατά τις τιτλοποιήσεις χαρτοφυλακίων διατηρήσαμε όλες τις γραμμές κεφαλαίων κίνησης που είχαν οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαφυλάξουμε την βιωσιμότητά τους, αλλά και την πλήρη εξυγίανσή τους, ενώ σε περιπτώσεις επιχειρήσεων εντάσεως παγίων, όπως τα ξενοδοχεία, πάντοτε στο σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπεται να καλυφθεί η ανάγκη επενδύσεων συντήρησης του παγίου ή ακόμη και ανακαίνισης», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε η Μ. Βέργη στις πρωτοβουλίες της Intrum να φέρνει τις επιχειρήσεις εκείνες που παρουσιάζουν επιχειρηματικές προοπτικές, σε επαφή με ένα εκτεταμένο δίκτυο επενδυτών, είτε στρατηγικών, είτε χρηματοοικονομικών, ώστε να λάβουν χρηματοδότηση ή και μετοχική συμμετοχή.

«Ειδικά το τελευταίο, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνεισφέρει στην μεγέθυνση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων». Η Intrum παρέχει επίσης δωρεάν στις επιχειρήσεις, υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλών για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων επιδοτήσεων ή επενδυτικών».

Στη συζήτηση με θέμα NPE Management: Current status, Asset evolution & overall Challenges ahead, την οποία συντόνισε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη, η Μ. Βέργη έδωσε έμφαση στην ανάγκη να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτό, στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους εκ νέου από το τραπεζικό και το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ