Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

B. Κουτεντάκης-Τράπεζα Πειραιώς: Μεγάλες ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη

Πηγή: Eurokinissi

Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολύπλοκους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, δημιουργούν την ανάγκη για στελέχη που έχουν εξελιγμένη αντίληψη για τις ανάγκες του πελάτη και παράλληλα για την εύρεση της λύσης που χρειάζεται, τόνισε ο Βασίλης Κουτεντάκης, ανώτερος γενικός διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στην εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΕΜΠ για τη ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα.

Οπως τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, οι απαραίτητες δεξιότητες για τα τραπεζικά στελέχη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνει χώρα στον κλάδο, δεν εξαντλούνται στις παραδοσιακές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά εκτείνονται στην κατανόηση του επιχειρηματικού πεδίου (domain expertise), καθώς και σε πιο συνθέτες τεχνολογίες και μεθόδους, όπως το data science, γνώσεις δηλαδή που βοηθούν και στην έρευνα της ανάγκης, όχι μόνο στην εύρεση της λύσης.

Σημειώνεται ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα την τελευταία διετία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού του, έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια με στόχο την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την είσοδο των νέων τεχνολογιών και στον τραπεζικό τομέα. Ήδη οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος της μετάβασης αυτής, γεγονός που διευκολύνει τους συναλλασσόμενους στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ