Νέα

Alpha Bank: Αύξηση 44% στα εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε 3,5 έτη

Σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της στις πιστοδοτήσεις επιχειρήσεων κατέχει η Alpha Bank ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ το β΄ τρίμηνο της χρονιάς η άνοδος συνεχίστηκε δυναμικά με αποτέλεσμα τη διατήρηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο της πρώτης θέσης σε μερίδιο αγοράς.

«Μαζί με την ανάπτυξη που είδαμε πέρυσι και, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στο υπόλοιπο του βιβλίου, έχουμε ήδη επιτύχει σε 6 τρίμηνα το 37% του 4ετούς στόχου που παρουσιάσαμε στο επιχειρηματικό μας σχέδιο πέρυσι, ο οποίος προέβλεπε αύξηση €8 δισ. στο βιβλίο δανείων στην Ελλάδα. Αυτό είναι το απαύγασμα της στρατηγικής που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για να αξιοποιήσουμε το ισχυρό μας Δίκτυο στην επιχειρηματική πίστη», ανέφερε στους αναλυτές ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης.

Ειδικότερα, στην επιχειρηματική πίστη η Alpha Bank καταγράφει αύξηση 44% στα εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε 3,5 έτη. Η καθαρή πιστωτική επέκταση 1,7 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2022 αποτυπώνει τη βούληση της τράπεζας να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

«Η ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, επιτυγχάνεται με βιώσιμο τρόπο, καθώς διασφαλίζουμε ότι αναλαμβάνουμε κερδοφόρα ανοίγματα και, όταν είναι απαραίτητο, κοινοπραττούμε μέρος των μεγάλων δανείων που εξασφαλίσαμε, προκειμένου να διατηρήσουμε τις συνετές πολιτικές διαχείρισης κινδύνου που χαρακτηρίζουν την τράπεζά μας», υπογράμμισε ο Bασίλης Ψάλτης στην πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 6μήνου.

Οι νέες εκταμιεύσεις δανείων στο β’ τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε €1,9 δισ. με έμφαση στους κλάδους του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υποδομών.

Εξυπηρετούμενα δάνεια

Παράλληλα, περαιτέρω ενίσχυση κατά 3% σε τριμηνιαία βάση ή €0,9 δισ. σημείωσε και το χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων του Ομίλου (εξαιρουμένων των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των συναλλαγών «Galaxy» και «Cosmos»). Τα Εξυπηρετούμενα Δάνεια διαμορφώθηκαν σε €30,6 δισ., ως αποτέλεσμα σημαντικής αύξησης των νέων εκταμιεύσεων προς Eπιχειρήσεις.

Η εγχώρια καθαρή πιστωτική επέκταση το πρώτο 6μηνο του 2022, διαμορφώθηκε σε €1,7 δισ., με μεγάλες εκταμιεύσεις επιχειρηματικών, κυρίως, δανείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μόλις τους πρώτους 6 μήνες, η Τράπεζα να πετύχει το 73% του συνολικού της στόχου για καθαρή πιστωτική επέκταση για το σύνολο του έτους 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ