Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Κύπρου: Πρόταση εξαγοράς από την Lone Star - Απορρίφθηκε από το Δ.Σ.

Η Lone Star Funds προσέγγισε την Τράπεζα Κύπρου με στόχο πιθανή εξαγορά της, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

Σε αυτή επισημαίνει «επιβεβαιώνει ότι έκανε πρόταση με μετρητά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για την απόκτηση του εκδομένου και προς έκδοση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην τιμή του 1,51 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου».

Στη ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι θα γίνει οποιαδήποτε νέα προσφορά, ούτε ως προς τους όρους με τους οποίους μπορεί να γίνει». Παράλληλα επικαλείται τη σχετική νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι θα πρέπει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, είτε να ανακοινώσει πρόθεση να υποβάλει προσφορά για την Εταιρεία ή να γνωστοποιήσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά. Υπό όρους η προθεσμία μπορεί να παραταθεί ενώ η Lone Star διατηρεί επίσης το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους οποιασδήποτε προσφοράς (συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς με λιγότερο ευνοϊκούς όρους ή σε τιμή χαμηλότερη από 1,51 ευρώ ανά μετοχή).

Η Lone Star με έδρα τις ΗΠΑ και επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο John Grayken, έχει ιστορικό επενδύσεων σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τη γερμανική IKB Deutsche Industriebank AG και την πορτογαλική Novo Banco SA.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ