Νέα
  • ΓΔ: 903.48 +0.03%
  • Τζίρος: 50,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Παράταση για να τα... βρουν οι μέτοχοι - Αισιοδοξία και αγκάθια

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε συμφωνία για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον οδικό χάρτη της πλήρους εξυγίανσης της Attica Βank θα πρέπει να καταλήξουν μέχρι την Παρασκευή οι κύριοι μέτοχοι της τράπεζας, δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το σχήμα ΤΜΕΔΕ/Εllington.

Η ΤτΕ έδωσε νέα προθεσμία που, όπως φαίνεται, θα είναι και η τελευταία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Attica Bank βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον επόπτη και υπό εξέταση βρίσκονται εναλλακτικά σενάρια, αν και πηγές με γνώση των συζητήσεων εκφράζουν αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας.

Και ενώ οι διεργασίες συνεχίζονται, οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει ότι η κατ’ αρχήν κεφαλαιακή ένεση θα είναι περί τα 450 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, συμφωνία για το ποσοστό της συμμετοχής στην νέα αύξηση και μια σειρά άλλων κρίσιμων παραμέτρων δεν έχει επιτευχθεί.

Το πόρισμα της DBRS για την Attica Bank

Χθες, πάντως, η DBRS κατέθεσε και επισήμως το πόρισμά της για τη ζημιά που θα «γράψει» η Attica Bank από την ενδεχόμενη ένταξη του χαρτοφυλακίου Οmega των 1,3 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έλαβε τις προκαταρκτικές εκθέσεις της DBRS, χωρίς ωστόσο να μπαίνει στην ουσία, δηλαδή στο ύψος των ζημιών που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις άλλες τρεις τιτλοποιήσεις (Αstir I &ΙΙ και Metexelixis) ο λογαριασμός προσεγγίζει τα 550 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί με τους μετόχους. Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα αξιοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα «Ηρακλής» (η τιτλοποίηση Metexelixis πιθανότατα θα μείνει εκτός)

Η ανακοίνωση της Αttica Bank

Σε συνέχεια της από 19-08-2022 ανακοίνωσης της, η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (η «Τράπεζα») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαδικασία υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της στρατηγικής της Τράπεζας για ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ 2», ολοκληρώθηκε σήμερα η λήψη, από τον διεθνή οίκο παροχής πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, των προκαταρκτικών εκθέσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης για ομολογίες υψηλής σειράς εξόφλησης των τιτλοποιήσεων ΜΕΑ Omega, Astir 1 και Astir 2 που θα λαμβάνουν την απαιτούμενη από το Πρόγραμμα βαθμίδα BB-.

Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, η Διοίκηση της Τράπεζας θα προβεί, με βάση το σύνολο των πληροφοριών και τα διαθέσιμα σενάρια, σε αξιολόγηση των εναλλακτικών επιλογών για σκοπούς κατάρτισης αφενός του πλάνου κεφαλαιακών ενεργειών, αφετέρου του επιχειρηματικού σχεδίου, σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια των βασικών μετόχων της Τράπεζας.

Η Τράπεζα θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες επί της ανωτέρω διαδικασίας και την εξέλιξη της υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει εκ νέου ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητες της Τράπεζας και εκδίδεται από την ίδια, αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης αυτού. Πάγια πρακτική της Τράπεζας είναι η άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο οριστικών και συγκεκριμένων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ