Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Παρατάσεων συνέχεια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Δεν βγήκε «λευκός καπνός»

Συνεχίζεται το «παζάρι» μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ellington για το ύψος της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη διάρθρωση των ποσοστών τους, καθώς ούτε το Σαββατοκύριακο κατάφεραν να έλθουν σε συμφωνία διαψεύδοντας τους (συγκρατημένα) αισιόδοξους.

Το αν υπήρξε και σε ποιο βαθμό πρόοδος στις συζητήσεις δεν είναι σαφές, το βέβαιο πάντως είναι ότι η Attica Bank ανακοινώνει αποτελέσματα 6μήνου την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα το οικονομικό ημερολόγιο 2022.

Το έτερο δεδομένο, είναι ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα που δημιουργείται από τις τιτλοποιήσεις (Omega, Astir 1 και  Astir 2) ώστε να ενταχθούν στον «Ηρακλής» ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα, ανέρχεται στα 490 εκατ. ευρώ.

Πλέον όμως στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα σενάρια που προβλέπουν την μερική ένταξη  ή ακόμα και την μη ένταξη των τιτλοποιήσεων στον «Ηρακλή» ώστε να περιοριστεί το κεφαλαιακό έλλειμμα σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Η απόφαση για το μέλλον των τιτλοποιήσεων θα είναι αυτή που τελικά θα υπαγορεύσει το capital plan, η κατάθεση του οποίου στην ΤτΕ πήρε νέα παράταση.

Πάντως η Τράπεζα της Ελλάδας και η διοίκηση της  Attica Bank εκτιμούν ότι η κατ’ αρχή απαιτούμενη κεφαλαιακή ένεση είναι πέριξ των 450 εκατ. ευρώ  ενώ η εκτίμηση των μετόχων τοποθετείται στα 600 εκατ. ευρώ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ