Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε. Βρεττού-Attica Bank: Σε σημείο καμπής η τράπεζα - Κυοφορούνται εξελίξεις

Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank

Την υιοθέτηση των αρχών του ESG (κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης) σε όλους τους πυλώνες της τράπεζας στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού πλάνου της προανήγγειλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού στο συνέδριο του Economist για το «Sustainable Finance».

Συμμετέχοντας στο πάνελ «Financial Tools for Business» η κυρία Βρεττού σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Attica Bank όπου κυοφορούνται εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκπονούμε το νέο επιχειρησιακό μας πλάνο 5ετιας, που σκοπό έχει να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση του δίκαιου μεριδίου αγοράς με μια νέα στρατηγική πρόταση».

Μέρος αυτής της νέας πρότασης θα είναι αδιαμφισβήτητα η υιοθέτηση των αρχών του ESG, αρχικά μέσα στην καθημερινή λειτουργία της τράπεζας. «Θεμέλιος λίθος της στρατηγικής μας πέρα της ενσωμάτωσης των αρχών σε όλες τις εκφάνσεις της εσωτερικής λειτουργίας μας, είναι να αποτελέσει το ESG και κριτήριο επιλογής ανάπτυξης. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας ουσιαστικά, πρώτα να κατανοήσουν και μετά να ασπαστούν τις αρχές εταιρικής υπευθυνότητας, όχι από εξαναγκασμό, αλλά από βούληση και ως βασική επένδυση για να παραμείνουν ενεργοί και ανταγωνιστικοί στη νέα επιχειρηματική και επιχειρησιακή πραγματικότητα που αναδεικνύεται», τόνισε η επικεφαλής της Attica Bank.

Η κυρία Βρεττού εξήγησε ότι πολλές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βλέπουν την εξέλιξη αυτή ως μόνο κόστος, οπότε μπορούν να ταυτιστούν πλήρως με την Attica Bank και να διδαχθούν από τη δική της μετάβαση και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για την τράπεζα.

«Οταν βάλλεσαι από χίλια δύο κόστη και προβλήματα σχεδόν επιβίωσης, η μακροπρόθεσμη επένδυση για το περιβάλλον ή να αλλάξεις την εταιρική διακυβέρνηση ή να προσπαθήσεις να αλλάξεις π.χ. το μίγμα αντρών-γυναικών στη Διοίκηση, μοιάζει ίσως πολυτέλεια. Πρέπει όμως, να ισορροπήσεις τη βραχυπρόθεσμη ανάγκη, με τη μακροπρόθεσμη τελικά επιβίωση και αξία», σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Attica Bank.

Η ενσωμάτωση των αρχών της υπεύθυνης τραπεζικής σε κάθε κομμάτι της λειτουργίας της Attica Bank είναι μονόδρομος και όπως τόνισε η κυρία Βρεττού «σκοπεύουμε σε αυτό το δρόμο να πάρουμε από το χέρι και να καθοδηγήσουμε και τους πελάτες μας, παλιούς και νέους, ειδικά στον μικρομεσαίο χώρο, ώστε να κάνουμε αυτό το ταξίδι υγιούς μετάβασης μαζί, ακόμα και στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ