Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμα Σάλλα για την Παγκρήτια - Τι φέρνει η κίνηση της Lyktos Group - Ολο το παρασκήνιο

Βασικός και στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας θα παραμείνει η Lyktos Group καθώς θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό που κατέχει σήμερα στην τράπεζα, δηλαδή με το 20%.

Την απόφαση της Lyktos Group ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Σάλλας υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη είναι «η περαιτέρω ουσιαστική συμβολή της Παγκρήτιας στην ανάπτυξη της Κρητικής Οικονομίας και στην ενίσχυση της εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής κοινότητας, με την επέκταση της Τράπεζας στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Σήμα η συμμετοχή της Lyktos Group στην ΑΜΚ 

H συμμετοχή της Lyktos Group στην ΑΜΚ, που δεν συμμετείχε στον πρώτο γύρο της αύξησης αλλά θα το κάνει μέσω διαδικασίας απόκτησης αδιάθετων μετοχών - η ΑΜΚ ολοκληρώνεται στις 27 Οκτωβρίου - δίνει το έναυσμα για τη συμμετοχή επιφανών επιχειρηματιών από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα με καλής ποιότητας κεφάλαια που θα στηρίξουν τη δημιουργία μια ισχυρής μη συστημικής τράπεζας, με πανελλαδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της ΑΜΚ, οι παλαιοί μέτοχοι συμμετείχαν με 34,78 εκατομμύρια ευρώ - ποσό που αντιστοιχεί στο 35,24% της αύξησης των 98,7 εκατ. ευρώ που είναι και ο τελικός στόχος.

«Η Παγκρήτια Τράπεζα μετά την Αύξηση Κεφαλαίου, τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση του δικτύου και των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, θα είναι σύντομα έτοιμη να εκπληρώσει και αυτή τον ρόλο της δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες, τους μετόχους και τα στελέχη της» αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Μιχάλης Σάλλας.

Ο ρόλος της Candia Bank για τους ΜμΕ  

Επιδίωξη είναι η νέα τράπεζα που θα προκύψει, η Candia Bank, να έχει έναν διαφορετικό ρόλο, προσανατολισμένο στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον αγροτικό τομέα να αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της.

«Πιστεύουμε ότι η Οικονομία βρίσκεται ιστορικά, σε εξαιρετικά θετική αφετηρία, έχοντας εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για δημοσιονομική εξυγίανση, σοβαρή οικονομική μεγέθυνση και προπαντός μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Το Τραπεζικό Σύστημα θα ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για την ελληνική επιχείρηση και την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας» αναφέρει ο Μιχάλης Σάλλας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ