Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Βγαίνει στις αγορές με στόχο να αντλήσει κεφάλαια 200-300 εκατ. ευρώ

Στις αγορές βγαίνει αύριο για senior preferred ομόλογο τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανάκλησης στα δύο χρόνια η Alpha Bank, που έχει ήδη δώσει τη σχετική εντολή στην Morgan Stanley, με στόχο να αντλήσεις περί τα 200-300 εκατ. ευρώ, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας λόγω της ανόδου των speads.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διοχετευθούν για την κάλυψη των απαιτήσεων ΜREL  (Eλάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων).

H διοίκηση της τράπεζες επέλεξε διάρκεια 3 ετών, αντί 5ετή ή 7ετή, όπως στο παρελθόν, ώστε να έχει δυνατότητα αναχρηματοδότησης στα δύο έτη, εφόσον βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές.

Συνολικά η Alpha Bank από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αντλήσει 2,7 δισ. ευρώ.

Η τελευταία έκδοση ομολόγου από την τράπεζα ήταν τον Δεκέμβριο του 2021 με senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ, 2ετούς διάρκειας χωρίς δικαίωμα ανάκλησης το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ