Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπάκος - Καϋμενάκης - Εξάρχου μπαίνουν στην Παγκρήτια Τράπεζα

Η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, εισέρχεται στην Παγκρήτια Τράπεζα

H Thrivest Holding Ltd, αναμένεται να καταστεί ο νέος κύριος μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με επιστολή προς τη προς το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας, η Thrivest γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ,  οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Εκτιμάται ότι οι Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου θα αποκτήσουν  τελικά ποσοστό  μεταξύ 24%-35%.

Η Lyktos Particiapation, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα, που δεν μπήκε στην διαδικασία απόκτησης των αδιάθετων νέων μετοχών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες απέκτησε τη συμμετοχή της ΑΝΕΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας, θα μειώσει το ποσοστό της στο 11,5% από 19,95%

Σημειώνεται ότι στις 9 το πρωί έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση των αδιάθετων νέων μετοχών, με σκοπό την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 97,8 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας.

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα μπει στην τελική ευθεία το σχέδιο συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Χανίων την ΗSBC Eλλάδος

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις επιχειρηματίες, διατηρούν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για την πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και νυν Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ